Meny

Idrettsskader

Behandlere ved Gnist har gjennom mange år opparbeidet seg lang erfaring og høy kompetanse i behandling av idrettsutøvere. Vi har flere fysioterapeuter med mastergrad og spesialistgrad innen idrettsfysioterapi. Gnist er et av få steder i landet som er godkjent veiledningssted for masterstudiet i idrettsfysioterapi ved Norges idrettshøgskole.

Medisinsk støtteapparat

Gnist samarbeider med flere lokale idrettslag, både innen toppidrett og bredde. Vi har per i dag avtale med blant annet elitelaget til Haslum herrehåndball og Stabæk damehåndball. Et samarbeid med oss gir utøverne rask tilgang til undersøkelse og behandling ved idrettsskader. Vi jobber også med forebyggende og prestasjonsfremmende trening for enkeltutøvere og lag. Vi holder også foredrag med idrettsrelaterte temaer for utøvere, trenere og foreldre. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Kartlegging av risiko for skade

 Vi utfører testing av idrettsutøvere som ønsker å vite hva de kan gjøre for å unngå skader, og for å forbedre prestasjoner innen sin idrett. Vi bruker to tester, Functional Movement System (FMS) og Atlatic Map 1080. Testene har til hensikt å avdekke bevegelsesmønstre. Vi ser på bevegelighet, stabilitet og koordinasjon. Er måten du beveger deg på hensiktsmessig i forhold til din idrett?

Med bakgrunn i testresultatene tar vi en gjennomgang av funn og gir deg videre anbefalinger for hvordan du kan trene for å unngå skade eller forbedre prestasjon. Vi tilbyr testen både til enkeltutøvere og lag.

For mer informasjon, ta kontakt med janne@gnistrende.no

Idrettsforsikringer
  • Ved idrettsskade - sjekk alltid forsikringsordningen for din idrett før du kommer til behandling ved Gnist
  • Alle barn (frem til den datoen de fyller 13 år) som driver med organisert idrett tilsluttet Norges Idrettsforbund er forsikret - se mer informasjon på her.
  • For mer informasjon om forsikringsordninger for utøvere over 13 år - se hjemmesiden til ditt særforbund for mer informasjon. 
Såletilpasning

Såler korrigerer feilstillinger i foten og kan fjerne smerter og bedre funksjonen i fot, ankel, knær, hofter og rygg. Våre såler er av ulik kvalitet med tanke på stivhet, tykkelse, og bredde, slik at de kan spesialtilpasses de fleste typer feilstillinger og ulike typer sko. På bakgrunn av en grundig undersøkelse tilpasses sålen den enkelte utøver. Bestill time hos Nina Paulsen, Siren Birgitte Aas eller Joakim Andre Solberg å få en sålevurdering.

Ultralyddiagnostikk

Ultralyd kan benyttes som et supplement i undersøkelsen for å kunne stille en mer eksakt diagnose på muskel-, bindevev- og skjelettlidelser. Ved ulike typer idrettsskader kan funn ved bruk av ultralyd føre til at korrekt behandling eller trening raskt kan iverksettes for å minimere skadefraværet. Ta kontakt med oss for bestilling av time til ultralyd.

Løpestilsanalyse

God løpeteknikk er viktig for å unngå løpeskader. Feil i muskelbalanse eller teknikk kan øke sannsynligheten for at du pådrar deg skader. Analysen gjennomføres på tredemølle for å avdekke bevegelsesmønsteret under løp. Løperen filmes og videoen gjennomgås med en spesialist i idrettsfysioterapi. Har du belastningsskader eller sliter med tilbakevendende skader kan en løpestilsanalyse avdekke årsaken til problemet. En løpestilsanalyse kan også være til god hjelp for å bedre din løpeteknikk og gjøre deg til en mer effektiv løper. Ta kontakt med oss for mer informasjon. 

Foredrag

Vi kan holde foredrag innen mange ulike temaer, som for eksempel:

  • Kosthold
  • Akutt skadebehandling
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening
  • Motivasjon
  • Skadeforebygging
  • Førstehjelp

Ta kontakt med oss for mer informasjon om foredrag.