Meny

Idrettsskader

Behandlere ved Gnist har gjennom mange år opparbeidet seg lang erfaring og høy kompetanse i behandling av idrettsutøvere. Vi har flere behandlere med mastergrad og spesialistgrad innen idrettsfysioterapi, og flere av behandlerne er tilknyttet landslag innen ulike idretter. Gnist er et av få steder i landet som er godkjent veiledningssted for masterstudiet i idrettsfysioterapi ved Norges idrettshøgskole.
Bestill time hos en av våre behandlere på linken nedenfor eller ring 67575020.

Kartlegging av risiko for skade - FMS test

Mange utøvere opplever å bli skadet i løpet av karrieren. Noen av skadene er akutte, som for eksempel overtråkk eller strekkskader, mens andre får belastningsskader som utvikler seg over tid. Noen utøvere kan oppleve å være mer skadet enn andre. Arv, fysisk form, belastning, tidligere skader eller eget bevegelsesmønster kan være årsaken til dette. Den største risikofaktoren er tidligere skader, og da spesielt de som ikke er tilstrekkelig rehabilitert.

Funksjonell bevegelighetsanalyse (FMS) er en test for å kartlegge uønskede bevegelsesmønster hos utøveren. Har utøveren ubalansert muskelfunksjon kan det føre til uønskede bevegelsesmønster, som videre vil påvirke bevegelsesapparatet negativt. Det kan være en indikasjon på økt risiko for å få skade.

FMS utfordrer stabilitet og bevegelighet, og stiller krav til kontrollert utførelse av bevegelser. Testen kan blant annet brukes som et verktøy før sesongstart, for å kartlegge hvem av spillerne som er i risikosonen for skader i løpet av sesongen.

For mer informasjon, ta kontakt med lise@gnistrende.no

Idrettsforsikringer
  • Ved idrettsskade - sjekk alltid forsikringsordningen for din idrett før du kommer til behandling ved Gnist
  • Alle barn (frem til den datoen de fyller 13 år) som driver med organisert idrett tilsluttet Norges Idrettsforbund er forsikret - se mer informasjon på her.
  • For mer informasjon om forsikringsordninger for utøvere over 13 år - se hjemmesiden til ditt særforbund for mer informasjon. 
Såletilpasning

Såler korrigerer feilstillinger i foten og kan fjerne smerter og bedre funksjonen i fot, ankel, knær, hofter og rygg. Våre såler er av ulik kvalitet med tanke på stivhet, tykkelse, og bredde, slik at de kan spesialtilpasses de fleste typer feilstillinger og ulike typer sko. På bakgrunn av en grundig undersøkelse tilpasses sålen den enkelte utøver. Bestill time hos Nina Paulsen eller Joakim Andre Solberg å få en sålevurdering.

Ultralyddiagnostikk

Ultralyd kan benyttes som et supplement i undersøkelsen for å kunne stille en mer eksakt diagnose på muskel-, bindevev- og skjelettlidelser. Ved ulike typer idrettsskader kan funn ved bruk av ultralyd føre til at korrekt behandling eller trening raskt kan iverksettes for å minimere skadefraværet. Ta kontakt med oss for bestilling av time til ultralyd.

Løpestilsanalyse

God løpeteknikk er viktig for å unngå løpeskader. Feil i muskelbalanse eller teknikk kan øke sannsynligheten for at du pådrar deg skader. Analysen gjennomføres på tredemølle for å avdekke bevegelsesmønsteret under løp. Har du belastningsskader eller sliter med tilbakevendende skader kan en løpestilsanalyse avdekke årsaken til problemet. En løpestilsanalyse kan også være til god hjelp for å bedre din løpeteknikk og gjøre deg til en mer effektiv løper. Ta kontakt med resepsjonen dersom du ønsker å bestille en løpestilsanalyse. 

Foredrag

Vi kan holde foredrag innen mange ulike temaer, som for eksempel:

  • Kosthold
  • Akutt skadebehandling
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening
  • Motivasjon
  • Skadeforebygging
  • Førstehjelp

Ta kontakt med Lise Kavlie-Jørgensen Jahr - lise@gnistrende.no for mer informasjon