Meny

Manuellterapeut

En manuellterapeut er en fysioterapeut med en toårig videreutdannelse i behandling av muskler og skjelett.

Manuellterapi er utredning, undersøkelse, diagnostikk og behandling av plager og skader i muskler og skjelett. Behandling skjer med manuelle metoder og spesifikke øvelser for å lindre smerte, gjenopprette eller bedre kroppens funksjoner.

En manuellterapeut fungerer som primærkontakt. Dette betyr at manuellterapeuten kan, på lik linje med leger og kiropraktorer, henvise til spesialisthelsetjenesten, radiologi (røngten, MR og CT). Manuellterapeuten kan også sykmelde i inntil 12 uker.

Våre spesialister i manuellterapi

Merete Ødemark

Merete har mastergrad i manuellterapi ved Curtin University of Tehnology i Australia, 2002. Hun er spesialist i manuellterapi. Merete er også utdannet akupunktør fra Høyskolen i Oslo. Hun tar nå utdannelse i ultralyddiagnostikk. Interessefelt: hodepine/migrene, akutte plager i nakke og rygg, ultralyddiagnostikk.

Lene Eide

Lene er utdannet fysioterapeut i Danmark i 2013 og tok mastergrad i manuellterapi og idrettsfysioterapi på The University of Queensland i Australia. Hun er også sertifisert i manuelle behandlingsteknikker fra New Zealand. Lene er tilknyttet Norges Basketballforbund og er med i helseteam i internasjonale mesterskap på ungdoms- og studentnivå. Interessefelt: fot, legg, kne, skulder og nakke.

Pia Veel-Skogholt

Pia ble utdannet fysioterapeut i Nederland i 2001 og tok mastergrad i manuellterapi i Perth, Australia i 2004. I dag jobber hun som spesialist i manuellterapi og interesserer seg spesielt for: Akutte og langvarige plager og sammensatte smertelidelser (nakke, skulder, rygg og bekken), idrettsmedisin blant barn og unge, kognitiv tilnærming ved langvarige plager, aktiv rehabilitering og undervisning og fagutvikling. Pia har driftsavtale med kommunen.

Harald Markussen (permisjon til 31.12.2020)

Harald har mastergrad i manuellterapi fra Universitetet i Queensland, 2006. Han er spesialist. i manuellterapi. Harald er også spesialist i idrettsfysioterapi og har ansvaret for herrelandslaget i håndball. Han er også tilknyttet helseteamet i Norges Friidrettsforbund. Interessefelt: nakke, skulder, kne og løpsrelaterte skader.