Meny

Vismox - riktig og morsom trening i sykkelsalen

På en del av våre sykkeltimer benytter vi VismoX. På et lerret i sykkelsalen viser vi løypa vi skal sykle, vi kan vise videoer og vi bruker puls for å skape motivasjon og sikre riktig og effektiv trening.

For å bruke puls på sykkeltimer må du kjøpe deg ditt eget pulsbelte i resepsjonen, og lage deg en gratis konto hos vismox. Du vil da få opp pulsen din på skjermen, helt anonymt gjennom kallenavnet du selv velger. Etter timen får du en resultatrapport til mailen din, der du ser hvordan du gjennomførte dagens sykkeløkt. 

Pulsbeltet kan snakke med telefonen din, så du også kan bruke puls når du driver annen kondisjonstrening. Du kan bruke vismox sin gratis app, eller andre apper som tar inn puls, som f.eks runkeeper. Pulsstyring gjør at du kan trene riktigere, og det er veldig motiverende å trene etter puls.

Oppskrift for å komme i gang

1. Kjøp ditt eget pulsbelte i resepsjonen på Gjettum. Dette koster kr. 699,-

2. Lag din gratis konto på www.vismox.com. Velg club, og klikk "Sign up for VismoX". Følg instruksjonene for å lage deg en konto. Du får en infomail om systemet når du har laget kontoen. 

3. Logg inn øverst i høyre hjørne. 

4. Velg Settings ved  trykke på tannhjulene øverst i høyre hjørne. 

5.Lag deg et brukernavn (username). Dette navnet kommer opp under din pulsskive på timene. Du ka velge om du vil bruke eget navn eller ha et kallenavn som gjør deg anonym. 

6. Trykk Locations i menyen til venstre, og legg inn Location ID: sG955. Dette forteller systemet at du skal gå på timer på Gnist, og gjør at pulsbeltet ditt oppdages når du kommer på pulstimer hos oss. 

7. Trykk heartrate and watt i menyen til venstre. Legg inn sensorID som står bak på puslsbeltet du kjøper i resepsjonen på Gjettum (koster 699,-). Dette gjør at ditt pulsbelte gjenkjennes når du kommer på timer.

8. Trykk save settings.

Når du går på timer

Du melder deg på timer som før. 

Første gang du kommer på timen må du registrere deg på en PC i sykkelsalen. Instruktøren hjelper deg med dette.

De påfølgende gangene du går på pulstimer oppdages beltet ditt automatisk når du går inn i sykkelsalen. Du kan ta plass på sykkelen og gjøre deg klar til en topp sykkeløkt!

Riktig bruk av pulsbeltet

1. Husk at du bør løsne brikken fra selve beltet når du ikke har på deg beltet. Hvis ikke bruker beltet batteri hele tiden, og dette vil gå mye fortere tomt.

2. Fukt beltet godt på baksiden før du tar det på. 

3. Beltet skal sitte rett under brystet, som på bildet. For noen blir det av ulike årsaker dårlig kontakt her, og da kan du prøve å flytte det litt lengre oppover eller nedover, eller plassere det på ryggen. Både øvre del av ryggen mellom skulderbladene og korsryggen kan fungere. Påse også at beltet er stramt nok til å være i kontaktt med huden hele tiden, og at det ikke mister kontakten med huden f.eks fordi du lener deg fremover på sykkelen. 

4. Hvis beltet ikke fungerer kan du få låne et belte av instruktøren, for å se om det er noe galt med selve beltet. Viser det seg at lånebeltet fungerer, så bør du forsøke å bytte batteri på ditt eget belte. Beltene bruker batterier av typen CR2032, som fås kjøpt i matbutikken. 

5. Hvis beltet fortsatt ikke fungerer kan du kontakte resepsjonen på Gnist, så finner vi en løsning. Merk at dette gjelder for belter som ikke har fungert godt nok fra starten av. Husk også at selve brikken IKKE kan skylles i vann, men kun bør tørkes av med en fuktig klut.